Webinar van de NVvPM

(Nederlandse Vereniging van Praktijkmanagers)

Vrijdag, 28 juni 2024, was DMDR vertegenwoordigd bij een Webinar van de Nederlandse Vereniging van Praktijkmanagers, de NVvPM. Marcel Massing heeft aan enkele honderden deelnemers een presentatie gegeven over de voordelen en werking van Afspraakservice.nl. De voornaamste voordelen zijn dat door deze dienst op een eenvoudige manier aan patiënten de mogelijkheid wordt geboden om een ingeplande afspraak digitaal te verzetten zonder dat dit werk oplevert voor de huisartsenpraktijk.

Vooral in de periode van grootschalige griepvaccinaties betekent dit veel minder telefoontjes richting de praktijk. Marcel deelde een voorbeeld van een praktijk waar 209 mensen gebruik hebben gemaakt van deze service. “Als we voor het rekenvoorbeeld 5 minuten voor een gebruikelijk gesprek rekenen, hebben we toch al over 2 werkdagen besparing en dat voor maar 159 euro”.

Belangrijk is dat de praktijk gebruik maakt van een fysieke brief waarin een datum en tijd staat genoemd voor iedere afzonderlijke patiënt. Deze brief zorgt nog steeds voor de hoogste opkomstpercentages. In combinatie met de digitale dienst van afspraakservice.nl  verbetert deze opkomst verder. Dat is goed voor de patiënten en voor het voorkomen van spillage. De huisarts voldoet hiermee ook optimaal aan de te verwachten zorgplicht.

Fijn is dat voor het gebruik door de patiënt geen persoonlijke gegevens nodig zijn. Wel zo veilig. Alleen de in de brief genoemde unieke code is genoeg. Op deze manier kan een patiënt bijvoorbeeld ook gemakkelijk een zorgverlener of de buren vragen om even te helpen mocht het gebruik van een computer lastig zijn. Mocht een patiënt toch de praktijk bellen kan ook de assistent met behulp van de unieke code de patiënt snel helpen met het verschuiven van de afspraak.

Meer info over webinar https://nvvpm.com/nieuws/webinar-28-juni-2024
Meer info over Afspraakservice.nl

“Als we voor het rekenvoorbeeld 5 minuten voor een gebruikelijk gesprek rekenen, hebben we toch al over 2 werkdagen besparing en dat voor maar 159 euro”

Terwijl de zomer nog maar net is begonnen zijn we in de huisartsenpraktijken alweer volop bezig met de griepprik voorbereidingen. “Met een uitnodiging per post bereik je de hoogste opkomst, maar de brief levert vaak ook een regen aan telefoontjes op,” aldus Marcel Massing van DMDR. Vervolgens legde Marcel uit hoe je m.b.v. een online afsprakenservice de patiënten zelf meer regie kunt geven (minder telefoontjes) en hoe je als praktijk bepaalt hoeveel mensen je per tijdseenheid wilt/kunt prikken.

Foto: NVvPM, Marcel aan tafel tijdens het webinar, met links op de voorgrond de voorzitter van de NVvPM, Klara Knapen.

Liever persoonlijk contact?

Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?